Днес смогнах да кача колата на двуколонен подемник , при работно положение на полуоските и в двете вътрешни карета се усеща луфт радиален по около 3мм на око. Ще взема 2 трипода да пробвам какво ще се получи, принципно ако има износване на самата чаша вижда ли се на око като канал или нещо подобно?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Луфт в лявата полуоска 1.9 16v JTD
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от pi4_s_bravo Покажи съобщениеДнес смогнах да кача колата на двуколонен подемник , при работно положение на полуоските и в двете вътрешни карета се усеща луфт радиален по около 3мм на око. Ще взема 2 трипода да пробвам какво ще се получи, принципно ако има износване на самата чаша вижда ли се на око като канал или нещо подобно?159 SW 2.4 Jtdm 2007
156 TS 1.8 1999
Avensis SW 2.2 D4D 2011
Comment
-
Смених двете вътрешни карета ,с нова грес и скоби за самите маншони и работата заспа. Само на дясното каре чашата имаше едва доловими на пипане следи на едното колелце ,но в движение не усещам никакво тресене. Смених маслото с ново на GM (предишното беше на 70000 км пробег) и една добавка на Xenum и кутията стана съвсем друга- няма го "наместването" в механизмите което усещах преди това, направо е кеф да се кара така.
Comment
-
Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщениеКазах ти, че се оправя с 2 карета, чашите се преценят визуално но в повечето случаи са наред.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
156-цата чашите бяха ОК, оправи се само с карета. На Стило-то дясната чаша беше доста поизносена и там освен карета, подложихме шайба и изместихме карето да се върти по-навътре в чашата където още е здраво и вече 50000км е бетон!Alfa 159 2,4 JTDm Q4
ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
ex Alfa 156 1,9 JTD
ex Alfa 75 1,8
Comment
-
Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение156-цата чашите бяха ОК, оправи се само с карета. На Стило-то дясната чаша беше доста поизносена и там освен карета, подложихме шайба и изместихме карето да се върти по-навътре в чашата където още е здраво и вече 50000км е бетон!sigpic
Alfa Romeo 159 SW TI-ex
Alfa Romeo Crosswagon 2007 Mercedes GLK350 2009
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Comment
-
Pininfarina ми даде същия съвет- шайби между външното каре и лагера-така трипода влиза навътре в чашата с размера на шайбата. Проблема обаче беше в размера, явно има някаква разлика между външните карета на Кромата и 159-ката, защото шайбите дори не успяха да минат през шлиците на полуоската- по груби сметки вътрешния размер на шайбата при мен трябва да е 40мм ,а бяха направени на 28мм размер който ставал на 159-ката.
Comment
-
Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение156-цата чашите бяха ОК, оправи се само с карета. На Стило-то дясната чаша беше доста поизносена и там освен карета, подложихме шайба и изместихме карето да се върти по-навътре в чашата където още е здраво и вече 50000км е бетон!
Като подлагате шайби,някой сметна ли движението на трипода аксиално???Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
каре
Колеги имам едно питане на моя Алфонсо 1.9 JTD 110 к.с се разтропа дясното вътрешно каре и понеже намерих полуоска със здрави вътршно и външно каре мисля направо да сменя полуоската,но проблема е,че от бензинова Alfa и незнам дали са еднакви или имат разлика ?
Comment
-
Първоначално публикувано от ying_86 Покажи съобщениеКолеги имам едно питане на моя Алфонсо 1.9 JTD 110 к.с се разтропа дясното вътрешно каре и понеже намерих полуоска със здрави вътршно и външно каре мисля направо да сменя полуоската,но проблема е,че от бензинова Alfa и незнам дали са еднакви или имат разлика ?
2.Колата ти е? Модел, кубатура и година ?
3. Полуоската е от: модел кубатура и година ?
4. Искате всичко на готово а не си правите и малкото труд за да ви се помогне!Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Comment
-
1 Извинявай че не пиша в правилния раздел но тук имаше писано по темата и реших и аз да попитам.
2 Колата е Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110 h.p 2001 г
3 Полуос ката е от Алфа 156 1.8 T.S 144 h.p 1998 г
4 Ще ти бъда много благодарен ако може да ми помогнеш
Comment
Comment